Головна Новини Суспільство події Як Росія обходить санкції та купує елітні автомобілі через Грузію
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Росія обходить санкції та купує елітні автомобілі через Грузію

Незважаючи на санкції, елітні автомобілі продовжують потрапляти в Росію

сьогодні, 14:44
Поділіться публікацією:

Західні країни запровадили санкції проти Росії, щоб обмежити доступ до розкошів та деяких товарів, але виявляється, що росіяни все ще можуть купувати дорогі авто з Європи. Згідно з даними Sky News, хоча прямий продаж автомобілів у Росію заборонено, вони все одно потрапляють туди через сусідні країни, особливо через Грузію.

Як Росія обходить санкції та купує елітні автомобілі через Грузію

Західні розкоші в обхід санкцій

Схема залучає декілька країн: наприклад, Велика Британія великими партіями відправляє автомобілі до Азербайджану, який, у свою чергу, постачає їх до Грузії, звідки вони вже потрапляють в Росію.

За інформацією Sky News, автомобілі спочатку везуть на кордон, де їх залишають на стоянках до тих пір, поки всі документи не будуть оформлені. В Грузії є заборони на пряму відправку авто в Росію, але знайдено багато лазівок. Наприклад, машини можна офіційно зареєструвати в Вірменії, і тільки потім вони вирушають до Росії через пункт пропуску "Ларс". Водіям іноді радять казати, що вони просто перевозять авто через Росію до Киргизстану.

Ця система вигідна багатьом, крім українців. З офіційної точки зору, авто не фігурують у митних документах країн-експортерів, тобто вони як би "зникають" після прибуття до Азербайджану або Грузії. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Управління державної охорони України провело тендер на придбання автомобілів спеціалізованого призначення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний тендер, розміщений на платформі Prozorro. 

Крім того, “Коментарі” писали, що за вісім місяців поточного року в Україну було ввезено 273 219 транспортних засобів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи “Опендатабот”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини