Головна Новини Суспільство події Як ініціатива з талонами на продукти може вплинути на рейтинги влади та майбутні вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ініціатива з талонами на продукти може вплинути на рейтинги влади та майбутні вибори

Думки експертів та політиків щодо талонів на продукти для соціально незахищених верств в Україні розділилися

12 січня 2022, 17:49
Поділіться публікацією:

Відповідно до законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про ціни та ціноутворення", в Україні хочуть запровадити спеціальні талони на соціальні продукти. В ефірі ток-шоу "Сьогодні" експерти висловили свої думки про "продуктові картки" та навіщо потрібна така ініціатива.

Як ініціатива з талонами на продукти може вплинути на рейтинги влади та майбутні вибори

В Україні запровадять талони на продукти, фото з відкритих джерел

Євген Добряк, колишній народний депутат, вважає, що ми зараз бачимо провальну економічну політику уряду.

"Якщо цю ініціативу реалізувати, то влада втратить всі свої важелі, всі свої рейтинги, які є. Це відсутність грамотної економічної політики, що передбачає індексацію пенсій, заробітних плат та інші важелі впливу на інфляційні процеси й ріст цін на продукти. Ми що повертаємося на кінець 80-х — початок 90-х років?", — наголосив політик.

Політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки, Олег Постернак говорить, що органи самоврядування завжди використовували програми підтримки найбідніших верств населення до виборів і перед виборами. За його словами в деяких містах України є система соціальної підтримки й громадянам роздають продукти за картками.

"Тут все робиться розумно. По-перше, заводимо максимальну кількість населення в електронну систему. Ми розуміємо для чого це робиться... при чому це сегмент, який завжди голосує. Я думаю, що було вирішено взяти до уваги найкращий досвід мерів та органів самоврядування й створити на рівні держави такий механізм. Єдине, що в мене претензія до назви — непотрібно називати це карткою. Бо одразу згадуються 30-ті роки й карткова система Сталіна і кінець 80-х — початок 90-х, період Перебудови. Це порівняння не дуже доречне", — зазначає експерт.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні запровадили держрегулювання цін на низку продуктів. Серед них: гречка, борошно, цукор, яйця, молоко, вершкове масло. Рівень торгової надбавки складе трохи більше 10% в період карантину. Відповідне рішення ухвалив Кабмін.

Також ми писали, що Державна служба статистики опублікувала звіт про розмір інфляції. Стало відомо наскільки зросли ціни в Україні за рік і що подешевшало.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини