Головна Новини Суспільство події Як грип вплине на захворюваність коронавірусом: прогнози МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як грип вплине на захворюваність коронавірусом: прогнози МОЗ

Друга хвиля коронавірусу в Україні за часом може збігатися з сезонною епідемією грипу, - Ляшко

12 червня 2020, 08:27 comments1721
Поділіться публікацією:

Епідемія грипу може ускладнити роботу медиків, які борються зі спалахом коронавірусу. Друга хвиля COVID-19 почнеться якраз у розпал сезонної захворюваності, вважає Віктор Ляшко. Через це діагностувати коронавірус буде не так просто. Про це головний санлікар України розповів в ефірі радіостанції "Новое время".

Як грип вплине на захворюваність коронавірусом: прогнози МОЗ

Існує небезпека, що людина може одночасно захворіти і на коронавірус, і на грип. Або ж це може бути будь-яка інша респіраторна інфекція. Це поєднання як раз і насторожує медиків.

"Ми остерігаємося цієї другої хвилі. Думаємо, що буде серйозне зростання захворюваності на коронавірус. У такому випадку ми можемо мати справу з поєднанням інфекцій. Діагностувати, який саме збудник спровокував хворобу буде досить важко — чи це грип, чи ж аденовірус. До речі, вірусів, які викликають грипоподібні захворювання існує більше двохсот", — каже Ляшко.

Традиційно зростання захворюваності на грип та ГРВІ в Україні фіксують восени або взимку. Саме на кінець осені Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує другу хвилю коронавірусу.

Нагадаємо, що в Україні протягом останнього тижня фіксують різкий сплеск нових випадків COVID-19. Напередодні був встановлений новий антирекорд. Коронавірус виявили відразу в 689 осіб. Так багато нових пацієнтів за добу в Україні не було ще жодного разу. Чому так сталося пояснив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, про що "Коментарі" писали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини