Вшанування пам’яті Небесної Сотні: в Києві засяяли "Промені Гідності" (ФОТО, ВІДЕО)

Яскраві промені символізують душі Небесної Сотні

У Києві проводиться вшанування Героїв Небесної Сотні — у сьому річницю найкривавіших розстрілів учасників Революції Гідності. У рамках урочистих меморіальних заходів на території Алеї Героїв Небесної Сотні запрацювала тематична інсталяція. Як повідомляє "Укрінформ", нічне небо столиці осяяло сто Променів Гідності.

Інсталяція працює одразу на трьох локаціях. Символічне запалення Променів відбулося під музичний супровід — пісню "Гей, плине кача", яка у Революцію Гідності стала своєрідним гімном-прощанням із загиблими активістами Євромайдану.

Проект "Промені гідності" спонукає українців не забувати про Героїв Небесної сотні та символізує душі невинно убієнних під час революції 2013-2014 років, що відлетіли на небо.

Додатково повідомляється, що протягом усього дня кияни та гості міста відвідують Майдан Незалежності та тематичну алею, вшановуючи подвиг євромайданівців. Запалені лампадки, квіти, молитви — все це супроводжує символізм події.

За словами директора Музею Революції Гідності Ігора Пошивайла, від закінчення Євромайдану "Промені Гідності" кілька років не запалювалися з різних причин. Цьогоріч традицію вирішили повернути в обов’язковому порядку.

"Особливість їх у тому, що є ще й аудіосупровід, музика, яку написав Роман Коляда у межах проєкту "Характери гідності", — підкреслив Пошивайло.

Слід додати, що президент України Володимир Зеленський спільною із дружиною Оленою та представниками уряду вшанував пам’ять Небесної Сотні ще вранці.

Нагадаємо, напередодні меморіальної дати "Коментарі" поспілкувалися з експертами, аби з’ясувати, чи зробило українське суспільство висновки з Революції Гідності.

Також на порталі можна дізнатися, коли в Україні нарешті почнуть виносити вироки стосовно вбивств активістів Євромайдану.