Все-таки знайшов потрібні слова: кого із світових лідерів Зеленський переконав приїхати на саміт миру

Видання La Nacion зазначає, що Зеленський переконав аргентинського колегу поміняти плани та приїхати на саміт до Швейцарії

Президент Аргентини Хав'єр Мілей все ж таки відкоригував свої плани і прийняв рішення взяти участь у Глобальному мирному саміті по Україні, який пройде у Швейцарії цих вихідних. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "La Nacion", з посиланням на джерела.

Зазначається, що Мілей за кілька годин наважився поміняти свій маршрут і вирушити до Швейцарії після візиту до Італії.

Видання зазначило, що Хав'єр Мілей ухвалив рішення про участь у саміті "після конкретного прохання українського президента".

Журналісти зазначили, що з ранку та до обіду 15 червня, до приїзду президента на саміт, країну представлятиме міністр закордонних справ Діана Мондіно разом із міністром оборони Луїсом Петрі.

Нагадаємо, 7 червня видання "La Nacion" з посиланням на офіційні джерела повідомило, що президент Аргентини Хав'єр Мілей з великою ймовірністю не відвідає український мирний саміт у Швейцарії 15–16 червня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє

"Було підтверджено, що президент не буде присутній на мирному Саміті щодо України, який пройде у Швейцарії 15 та 16 числа цього місяця і на який його запросив президент Володимир Зеленський", - йшлося у повідомленні.

Повідомлялося, що Мілей вирішив скоротити свою десятиденну поїздку до Європи, яку він планував розпочати наступної середи. Зазначається, що Мілей вирушить до Європи 12-15 червня на зустріч G-7, повернеться до Аргентини, а потім повернеться до Європи 22-24 червня для участі в окремих заходах.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗМІ дізналися про головне розчарування Зеленського перед самітом миру у Швейцарії.