Воювати до повної перемоги, чи негайно почати переговори: що думають українці

За 2,5 роки війни більшість українців виступає за повне відновлення територіальної цілісності, вступ до НАТО та ЄС.

Більшість українців підтримує ідею, що потрібно воювати до повної перемоги, а саме відновлення територіальної цілісності України 1991 року та вступ до міжнародних економічних та безпекових блоків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження ВГО "Передові правові ініціативи".

Згідно з результатами соціологічного опитування ВГО "Передові правові ініціативи", 57,18% українців підтримує, що воювати необхідно до повної перемоги, тобто відновлення територіальної цілісності України в кордонах 91-го, а також вступ до ЄС та НАТО. За негайні мирні переговори з повним двостороннім припиненням вогню висловились 42,82% респондентів.

"Передові правові ініціативи" запитали, чи підтримують учасники опитування проведення референдуму в Україні щодо укладення мирних угод з Росією. 41,01% висловили свою підтримку, 36,92% заявили, що вони проти проведення такого референдуму, а 22,0% респондентів не відповіли на питання.

Також опитування показує, що у порівнянні з березнем зріс рейтинг президента Володимира Зеленського на 4,4%. Автори дослідження це пов'язують з проривом російського кордону та боїв у Курській області Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування в якому українців запитали, чи підтримують вони бої в Курській області. Понад 83% респондентів заявили про підтримку військової операції України на території Росії, протилежну думку має близько 8% опитаних.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців сподівається, що Україна до 2030 року стане членом НАТО та ЄС.