Головна Новини Суспільство події Війна на Донбасі: голова ОБСЄ побувала на лінії розмежування
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна на Донбасі: голова ОБСЄ побувала на лінії розмежування

Очільниця ОБСЄ підкреслила, що це вже не перший її візит на український Донбас, де ведуться воєнні дії

21 січня 2021, 12:59
Поділіться публікацією:

20 січня голова Організації з безпеки і співпраці Європи (ОБСЄ), діючий міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде побувала на лінії розмежування в Луганській області. Про відвідини іноземної посадовиці повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Війна на Донбасі: голова ОБСЄ побувала на лінії розмежування

Анн Лінде побувала на Луганщині уже вдруге. Фото: ДПСУ

Пані Лінде у поїздці на КПВВ "Золоте" супроводжувала українська делегація із представників органів державної влади України, вищих чинів операції Об’єднаних сил, а також очільники Луганського прикордонного загону.

Варто зазначити, що Анн Лінде вже бувала на Донбасі після початку його окупації, але цього року вперше завітала як голова ОБСЄ.

"Мій візит безпосередньо до лінії розмежування ще більше відкрив мені очі, і я тепер справді бачу, що досі триває війна в Україні, досі фіксуються жертви і смерті", — під час виступу сказала Лінде.

В процесі візиту делегацією була обстежена інфраструктура та функціонування контрольних в’їздних-виїздних пунктів. Прикордонники детально пояснили, яким чином несуть службу на лінії розмежування, а також розповіли про труднощі, із якими стикаються завдяки опору зі сторони самопроголошених республік.

Війна на Донбасі: голова ОБСЄ побувала на лінії розмежування - фото 2
Війна на Донбасі: голова ОБСЄ побувала на лінії розмежування - фото 3
Війна на Донбасі: голова ОБСЄ побувала на лінії розмежування - фото 4
Війна на Донбасі: голова ОБСЄ побувала на лінії розмежування - фото 5
Війна на Донбасі: голова ОБСЄ побувала на лінії розмежування - фото 6

За словами правоохоронців, підконтрольні РФ бойовики, які нині контролюють владу і всі інші процеси на окупованих територіях, у багатьох випадках перешкоджають у вільному перетинанні лінії розмежування громадянами.

Варто зазначити, що через КПВВ "Золоте", який відвідала Анн Лінде, представники так званої "ЛНР" не пропустили жодної особи від початку листопада 2020 року.

Голова ОБСЄ запевнила, що організація продовжить врегульовувати конфлікт на Сході України, роблячи це "із повною повагою до суверенітету та територіальної цілісності" держави.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" анонсували приїзд Анн Лінде до Києва. Окрім поїздки на Донбас, шведський міністр мала обговорити із представниками української влади подальшу співпрацю між країнами. Швеція постійно підтримує Україну, зокрема щодо питання російсько-української війни. На одному із засідань ОБСЄ саме шведи закликали організацію не лишати нашу державу сам-на-сам із ворогом.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини