Головна Новини Суспільство події Влада намагається зробити з судової системи кишенькову - Віктор Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада намагається зробити з судової системи кишенькову - Віктор Медведчук

Віктор Медведчук висловився про судову владу в Україні і тиск на неї

12 жовтня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Україні владною командою реалізується стратегія узурпації влади й встановлення диктатури. Саме тому влада вже фактично взяла під свій контроль судову систему країни та навіть не посоромилася влаштувати показовий суд над одним з лідерів опозиції в рамках відверто сфабрикованої кримінальної справи в день проведення саміту Україна — ЄС. Про це заявив переслідуваний владою народний депутат, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук.

Влада намагається зробити з судової системи кишенькову - Віктор Медведчук

Віктор Медведчук прокоментував судове засідання, фото з відкритих джерел

"Про європейські цінності і їх поєднання з діяльністю української влади в цілому говорити взагалі не доводиться. За більш ніж два роки влада встигла продемонструвати, які "цінності" вона сповідує. Це не європейські цінності, та й не цінності взагалі, це політика, спрямована на узурпацію влади й на встановлення повної диктатури, — зазначив політик. — І якщо в Європі, серед тих, хто спостерігає за ситуацією в Україні або серед присутніх сьогодні в Києві на саміті, ще залишилися ті, хто думає, що в Україні будується правова, демократична держава, то мені щиро шкода цих людей".

За словами Віктора Медведчука, сьогодні наявна безпрецедентна залежність українських судів. Фактично влада керує судовою системою в ручному режимі, тому ні про яку об'єктивність або законність їх рішень не йдеться.

"Оскільки сьогодні суди залякані владою, оскільки суди беззаперечно виконують всі вказівки Офісу Президента — такого в нашій країні, я беруся це стверджувати, ніколи не було за всі роки незалежності, — заявив він. — Згадайте, що сталося з Конституційним Судом України, з суддями Конституційного Суду. Згадайте, що відбувається зараз після подачі закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Що ж заважає завтра, якщо Печерський районний суд міста Києва не виконає команду, розпустити Печерський суд?"

Медведчук впевнений, що влада намагається повністю підпорядкувати собі судову систему країни. І саме тому, за словами опозиціонера, розраховувати на об'єктивний розгляд справи, а тим більше озвучувати якісь очікування від рішення суду перед його засіданням, вкрай складно.

"Судді — теж люди. І вони сьогодні залякані владою, яка намагається зробити з судової влади кишенькову. Одну з незалежних гілок державної влади, як це передбачено Конституцією, українська влада хоче повністю підпорядкувати собі. Тому мені, як людині досвідченій, що розуміє, що собою являє юриспруденція, і, головне, що розуміє, що відбувається сьогодні в країні, говорити про якісь очікування просто не доводиться", — констатував Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини