Виробник Bayraktar дав відповідь, чи продаватиме свої безпілотники РФ

Виробник Bayraktar не продаватиме свої безпілотники РФ

Як передає портал "Коментарі", гендиректор компанії Baykar Makina Халук Байрактар ​​в інтерв'ю "BBC" заявив, що "не може бути мови" про продаж своїх безпілотників Росії. Халук Байрактар ​​уточнив, що на його рішення не може вплинути сума, яку може запропонувати керівництво Росії.

Гендиректор компанії Baykar Makina уточнив, що гроші у його бізнесі ніколи не були на першому місці. До того ж. Якщо говорити про Україну, то компанія Baykar Makina вже багато років співпрацює з Києвом та може сміливо назвати Україну своїм другом. Україна дуже добре знайома із системами Bayraktar, які почали заходити до країни ще 2018-го року.

Війну Росії проти України Халук Байрактар ​​назвав несправедливою, агресивною та необґрунтованою. Тому гроші тут не можуть бути на першому місці та відігравати головну роль. Яку б суму не озвучили в Москві, це не змінить рішення керівництва компанії і безпілотники турецького виробництва не будуть продаватися Росії.

"Тому скільки б грошей нам не пропонували, чесно кажучи, не може бути й мови про те, щоб у цій ситуації передати їм їх [Москві безпілотники] У цей період вся наша підтримка повністю на боці України, оскільки у нас дуже міцний зв'язок, і Україна зазнає дуже несправедливої, агресивної та необґрунтованої атаки", – наголошує гендиректор компанії.

Гендиректор підсумував, що він особисто дуже цінує співпрацю та дружбу з українською стороною і тому рішення про не продаж Москві безпілотників не переглядатиметься.

Читайте на порталі "Коментарі" - російська пропагандистська машина не перестає видавати брехливі фейки, виправдовуючи путінську криваву війну в Україні. Як змінилася російська пропаганда за півріччя відкритого вторгнення? Як із нею борються в Україні та світі? Що ще слід робити у цьому напрямку? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.