Виманили круглу суму: аферисти обманюють українців на пошті

Аферисти прислали цеглу постраждалій замість нового iPhone

Мешканку міста Дніпро обдурили продавці та надіслали поштою цегла. Про це повідомляє ТСН.

Як стало відомо, постраждала від рук аферистів жінка замовила в одному з телеграм-каналів новенький смартфон від Apple за привабливою ціною. iPhone 12 Pro Max обійшовся їй всього у 22 тисячі гривень. Товар був відправлений недобросовісними продавцями післяплатою, через "Нову пошту".

Прийшовши в поштове відділення, мешканка Дніпра забрала свій товар, проте ознайомиться з вмістом перед оплатою не могла, так як "iPhone", нібито був упакований в заводську упаковку.

Після оплати жінка відійшла в зону для розтину посилок і спробувала відкрити упаковку. Однак, коробку вдалося відкрити, тільки розірвавши, через те, що вона була заклеєна зсередини. Відкривши коробку, вона виявила всередині цегла і записку.

На щастя, постраждала "Нова пошта" компенсувала їй втрати згідно з оголошеною вартістю відправлення (22 500 витрати на перевезення).

У компанії відзначили, що постійно відстежують шахрайські схеми та попереджають своїх клієнтів про них. Представники компанії, не радять купувати товари по сильно зниженими цінами та у неперевірених продавців.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні шахраї використовують схеми обману з посилками. Ця схема не є новою та аферисти продовжують їй користуватися протягом довгого часу, проте довірливі громадяни все одно втрачають свої гроші. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що шахраї придумали нову схему для обману своїх жертв. Про те, в чому вона полягає, читайте докладніше в нашій статті.