Головна Новини Суспільство події Віктор Медведчук: Висунуті мені звинувачення - це абсурд
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: Висунуті мені звинувачення - це абсурд

Політик виступив на засіданні суду

18 жовтня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:
















Віктор Медведчук назвав абсурдом звинувачення в тому, що він нібито здійснював підривну діяльність проти України. Про це голова Політради партії ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ — ЗА ЖИТТЯ сказав, виступаючи на засіданні суду, пише прес-служба ОПЗЖ.

Віктор Медведчук: Висунуті мені звинувачення - це абсурд

Віктор Медведчук спростував звинувачення, фото з відкритих джерел

Опозиційний політик нагадав, що в кінці квітня 2014 року до нього і народного депутата Нестора Шуфрича звернувся на той момент виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов з проханням почати переговори про мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Він звернувся тому, що мирне врегулювання на Донбасі було головною метою української влади. На ті території, на Донбас, посилалася маса людей — народних депутатів, чиновників, людей, які мали авторитет і суспільну вагу на Донбасі. Але проблема була в одному: з ними не зустрічалося так зване керівництво на Донбасі. І Турчинов звернувся до мене і до Шуфрича — поїхати і домовитися, тому що він вважав, що зі мною і з ним будуть розмовляти. Він не помилявся. Вони справді розмовляли — Болотов, який очолював Луганськ, Губарєв, так званий народний губернатор Донецька ", — розповів Медведчук.

Також він додав, що в червні 2014 Петро Порошенко, як президент України, звернувся до нього з проханням продовжити ці переговори, тому що 8 червня він підписав указ про створення Тристоронньої контактної групи в складі представника ОБСЄ, представника від України Леоніда Кучми і представника Росії Михайла Зурабова.

"Треба було домовитися, щоб з цими людьми зустрілися представники Донецька та Луганська. І ми знову подорожуємо до Донецька та Луганська з Шуфричем. Домовляємося, зустрічаємося. Я зараз не кажу, наскільки це було "комфортно" для нас, і була загроза життю. Я про це не говорю і ніколи не говорив у своїх публічних виступах. Але це було так. І це увінчалося успіхом, коли 23 червня ми приїхали в Донецьк і проводили засідання ТКГ вперше в Донецьку за участю представників Донецька та Луганська ", — зазначив Медведчук.

За його словами, все підтверджує, що висунуті проти нього звинувачення в здійсненні підривної діяльності проти України — це повний абсурд, тому що відсутні ті події, які можуть кваліфікуватися за тим чи іншим статтям Кримінального кодексу.

"Чого вартий мирний план, який був відпрацьований до 2018 року, мирний план врегулювання ситуації, що став частиною програми нашої партії, затверджений на з'їзді в січні 2019 го. Я погодив його з донеччанами, Луганська, Москви на базі Мінських угод — план, який передбачає повернення Донбасу в Україні, а України на Донбас через свідомість людей, через розуміння, що вони повинні жити в спільній країні, що ми повинні відновити територіальну цілісність України " , — підкреслив Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини