Головна Новини Суспільство події Відкриття кордонів та повернення на позиції бойовиків в зоні розведення: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкриття кордонів та повернення на позиції бойовиків в зоні розведення: новини, які ви могли пропустити

Закритими залишаються поки що пункти пропуску на кордоні з Білоруссю і Росією

29 травня 2020, 07:58 comments3463
Поділіться публікацією:

Відкриття пунктів пропуску

Відкриття кордонів та повернення на позиції бойовиків в зоні розведення: новини, які ви могли пропустити

Україна відкрила ще 66 пунктів пропуску. Цього разу на кордоні з Молдовою і країнами ЄС. Про це повідомили в Державній прикордонній службі. Всі ці пункти були закриті після введення в Україні карантину через спалах коронавірусу. До роботи вони повернулись опівночі. Все ще закриті 56 пунктів пропуску. Більшість з них — на кордоні з Росією та Білоруссю. КПП між окупованим Донбасом і підконтрольною Україні територією будуть закриті, як мінімум, до 22 червня.


Бойовики повертаються на позиції

Бойовики на Донбасі повертаються на позиції в зоні розведення. Вони копають окопи і почали будівельні роботи на тій ділянці поблезу Петрівського, яку залишили, згідно з Мінськими угодами, минулої осені. Порушення умов розведення помітила спостережна місія ОБСЄ. Постпред України в міжнародних організаціях Євген Цимбалюк каже, що Росія продовжує ігнорувати міжнародні домовленості, пише Укрінформ. Замість того, щоб працювати над створенням нових демілітаризованих зон, Москва повертає своїх бойовиків на колишні позиції.


Друга хвиля коронавірусу

Південна Корея знову закриває школи. В країні побоюються другої хвилі коронавірусу і вже говорять про сильний спалах. За вчора там зафіксували 58 нових випадків COVID-19. Більшість з них так чи інакше пов'язані з одним із центрів дистрибуції в Пучхоні, який розташований на захід від Сеула, повідомляє ВВС. У самому Сеулі крім шкіл закрили ще музеї і парки. Те ж саме зробили і в населених пунктах неподалік. Всього на карантин знову пішла 251 школа. З початку спалаху на коронавірус в Південній Кореї захворіли 11 з половиною тисяч осіб.


Трамп проти соцмереж

Дональд Трамп підписав указ, який регулює роботу соціальних мереж у США. На подібний крок американського президента підштовхнув недавній конфлікт з Twitter. Соцмережа позначила деякі публікації Трампа, як недостовірні. Зокрема, про можливі фальсифікації на майбутніх виборах за допомогою електронної пошти. Він же звинуватив Twitter втручання у вибори і тиску на свободу слова. Тепер президент США має намір позбавити соцмережі правового захисту, пише "Голос Америки". Зараз в країні існує закон, який звільняє соцмережі від відповідальності за ті матеріали, які публікують користувачі.


Також дізнайтеся, що обіцяють зірки представникам всіх знаків зодіаку у п'ятницю, 29 травня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини