Головна Новини Суспільство події Від української нації може нічого не залишитися: Україні загрожує небезпечніший ворог, ніж Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Від української нації може нічого не залишитися: Україні загрожує небезпечніший ворог, ніж Росія

Усі українці навряд чи повернуться додому після війни

30 січня 2024, 08:50 comments13754
Поділіться публікацією:

В Україні не буде 40 мільйонів населення, адже більшість українців, які залишили країну, навряд чи повернуться назад, навіть якщо війна закінчиться. Владі слід відверто сказати нації, що державі загрожує депопуляція. І загроза надзвичайно велика. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловила директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України Елла Лібанова, пише "Лівий Берег".

Від української нації може нічого не залишитися: Україні загрожує небезпечніший ворог, ніж Росія

Українці. Фото: із відкритих джерел

"Нас не буде 40 мільйонів. Тим більше не буде 52, як 1 січня 1993 року. Давайте забудемо про це. Ми можемо досягти 40 мільйонів населення? Можемо. Але шляхом потужної імміграції", — заявила Лібанова.

Директор Інституту припускає, що українці не готові до таких масових змін: змішування з іншими культурами та релігіями, способом життя окремих етносів.

"Але ми не тому нетолерантні, що такими народилися. Ми просто ніколи не жили у поліетнічному середовищі", — наголосила Елла Лібанова.

За її інформацією, після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році за кордон виїхало 6 мільйонів українців. Якщо додати до цієї кількості трудових мігрантів, які ще раніше поїхали працювати за межі України, у нас вийде цифра дев'яти мільйонів українців, які навряд чи повернуться назад, наголосила Лібанова.

На її думку, якщо й вдасться у майбутньому досягти 40 млн населення, то йтиметься не про політичну згуртовану націю українців.

Лібанова каже, що найпозитивніший варіант – щоби повернулася в Україну хоча б половина тих, хто виїхав.

"Моя мрія – щоб повернулася половина. Якщо повернеться половина, це буде чудово", — констатувала директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Польщі зростає кількість народжуваності серед іноземців: Україна у лідерах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

30 січня 2024, 17:48

Вот не тряс бы зеля мудями у хуйла перед мордой, то всей этой катастрофы могло и не произойти . А то выеживается он, а отгребаем все мы.


Новини