Весни не буде? Синоптики шокували новим прогнозом на Великдень

Погода на Великдень може принести неприємний сюрприз українцям

Можливо, погода на Великдень, який українці святкуватимуть 16 квітня, може бути з неприємним сюрпризом - холодною. Синоптики передбачають можливе похолодання і, при цьому, вночі перед святом можливі навіть заморозки.

За інформацією ресурсу Gismeteo в місячному прогнозі для жителів столиці зазначено, що з 13 по 16 квітня буде ймовірне похолодання. Денної пори очікується до +4+8, а вночі передбачені заморозки. Але після свят погода буде вже стабільно теплою до кінця місяця, +13+19 градусів.

Ще синоптики попереджають, що найближчий холод слід чекати 28-31 березня: знову може падати мокрий сніг і передбачаються нічні заморозки.

За прогнозом народного синоптика Станіслава Щедріна, оприлюдненого в соціальних мережах, квітень принесе в наші регіони похолодання. Можливий і сніг, особливо, в Карпатах.

Щодо Великодня, Щедрін погоду конкретно не прогнозує, але стверджує, що тільки з другої декади квітня в Україні розпочнеться тенденція до потепління та майже літніх плюсів.

"Температура все частіше буде на рівні +15+20 градусів. Періодично будуть зливи, подекуди з грозами. Також до кінця квітня буде вітряно", - стверджує Станіслав Щедрін.

За прогнозом Віри Балабухи, завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України, цьогорічна весна в цілому буде теплою. Причина - зміна клімату, зумовлена діяльністю людей, а ще впливає такий процес, як Ла-Нінья, що формує погоду на багатьох територіях і в нашій країні також.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україну йде похолодання з дощами. В нашій країні вже найближчим часом погіршиться погода. Так очікуване всіма весняне тепло та сонце вже найближчим часом змінить холодна дощова негода, навіть, з можливим снігом.