Верховна рада не скасувала карантин вихідного дня

Постанову підтримали всього 149 депутатів

Сьогодні на засіданні Верховної Ради України було порушено питання про перегляд постанови Кабінету міністрів про введення карантину вихідного дня. На підтримку проголосували всього 149 депутатів з 226 необхідних. Про це повідомляє HB.

Зокрема, постанова № 4381 передбачала перегляд і пом'якшення раніше введених Кабміном обмежень стосовно діяльності закладів торгівлі, громадського харчування, ТРЦ, нічних клубів та інших суб'єктів господарювання у вихідні дні.

"Рекомендувати Кабміну протягом трьох календарних днів з дня набрання чинності цієї постанови переглянути обмежувальні заходи, встановлені постановою КМУ №641 з наступними змінами, з метою пом'якшення обмежень щодо заборони у вихідні дні", - сказано в тексті документа.

Дану постанову до Верховної Ради внесли деякі представники від різних фракцій, серед яких Давид Арахамія ("Слуга народу"), Олена Кондратюк ("Батьківщина"), Юрій Бойко ("Опозиційна платформа - За життя") та інші.

Нагадаємо, що 11 листопада рішенням Кабінету міністрів України були посилені карантинні заходи, а саме введено карантин вихідного дня на всій території України.