Вдарить мороз -15: синоптики розповіли про погоду на Новий рік 2024

Січень 2024 року в Україні буде малосніжним і практично без опадів

Ситуація з погодою в українських регіонах з приходом першого місяця зими і на саме свято Нового року 2024 подивує українців. Як стверджують українські синоптики, в грудні погода буде м'якою і теплою.

Як прогнозує керівник відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, останніми роками зими в нашій країні "йдуть одна за одною" – вони не відрізняються одна від одної. Зокрема, "погода в грудні, як і в листопаді, практично не буде відрізнятися від тієї, яка була в минулому році".

Щодо кількості опадів - то їх буде небагато. Через переважання плюсових температур – на території країни падатиме сніг з дощем або мокрий сніг.

"В середині грудня можливе різке похолодання з морозами до -15 градусів. Проте воно триватиме всього кілька днів. "Далі знову піде потепління", - обіцяє синоптик, інформує "Обозреватель".

Щодо погоди в переддень Нового року, то вона таки не радуватиме мешканців України снігопадом.

"Враховуючи попередній рік, йде така ж аналогія", – зауважує Мартазінова. За її прогнозом, слід чекати на невеликий "плюс" вдень та 0 або невеликий "мінус" вночі. Опади можливо і будуть, але незначні, в новорічну ніч йтиме мокрий сніг.

Ще Вазіра Мартазінова прогнозує, що другий місяць зими - січень видасться малосніжним і опадів майже не буде.

"Морозних днів буде мало. У січні в окремі холодні дні температура повітря може опускатися не нижче ніж до рівня -7...-10 градусів", - підсумувала метеоролог.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, якою буде зима 2024 в Україні.