Вдарить +32 градуси: в Україну йде сильна спека

Скоро температура в Україні різко зросте, але також на нас чекають дощі з грозами.

Погода в українських регіонах прогнозується навіть спекотною в перші дні літа. У вихідні, 1 і 2 червня, прогнозується температура до +32 градусів.

Дещо менші градуси тепла будуть тільки в західних областях. Такий прогноз погоди оприлюднила синоптик Наталія Діденко.

"Літо дебютуватиме в Україні спекою. 1-2 червня очікується +27…+32 градуси, хіба що трохи нижче буде в західній частині, +23…+26 градусів", – повідомила Діденко

Травень закінчуватиметься дощами з грозами. В п’ятницю, 31 травня, в Україні прогнозуються короткочасні грозові дощі, в цей час також можливі шквали та посилення вітру. Такою буде погода в західних та північних регіонах, ще у Вінницькій,Житомирській, Київській області, в західних районах Черкащини. Ще під час грози можуть місцями бути сильні зливи.

В східному регіоні пройдуть локальні дощі та грози, в південному дощі пройдуть тільки в Одеській області.

В Полтавській області, в місті Кропивницькому з районами та в Дніпропетровській області істотних опадів не передбачається, стверджує Діденко.

"Спекотна погода передбачається на сході та південному сході. +26…+29, місцями до +30 градусів. На решті території України +22…+26 градусів", – завершила прогнозистка.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи очікує Україну аномально спекотне літо-2024. Літо в нашій країні цього року може видатись спекотним, проте не рекордним. З однієї сторони, на це впливає стан океанів, а з іншої – планета зазнає впливу активної сонячної радіації. Про це говорить завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.