Вдалий день для ЗСУ: українські захисники вразили 14 повітряних цілей ворога

Ворог має проблеми із забезпеченням підрозділів. Низький морально-психологічний стан особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил РФ та найманців брати участь у війні проти України

Український народ разом зі своєю армією 23-й день уже героїчно протистоїть російським окупантам, захищаючи свою землю та свої будинки. Тим часом агресор продовжує зазнавати серйозних втрат у цій війні. Тільки за 17 березня російська армія втратила 7 літаків, 1 вертоліт, 3 БПЛА та 3 крилаті ракети. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Завдяки професійним діям українських захисників більше не мають можливості просуватися в глиб України підрозділи зі складу 437-го навчального полку та 26-го танкового полку збройних сил РФ. Частина з них повністю розбита. Наразі втрати ворожих сил з'ясовуються.

У Генштабі ЗСУ наголошують, у зв’язку з тим, що окупанти суттєво вичерпали людські ресурси (безповоротні та санітарні втрати, завдані підрозділами Збройних Сил України, випадки самокаліцтва, з метою ухилення від участі у бойових діях та психогенні втрати), командування збройних сил російської федерації вимушено вдається до крайніх мір у питаннях комплектування особовим складом. Проводять приховану мобілізацію, залучають так званих “добровольців”, строковиків та курсантів, а також найманців із Сирійської арабської республіки.

На окремих тимчасово зайнятих територіях російські окупанти намагаються створити собі показовий позитивний імідж, роздаючи продовольчі товари цивільному населенню. Водночас, проводять активний пошук та затримання проукраїнських активістів, держслужбовців, учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей, а також інших громадян, які можуть організувати спротив окупації.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у РНБО розповіли, хто на Заході продовжує спонсорувати війну РФ та намагається не помічати масштабні санкції.