"Ваша країна - смердючий смітник": Шарій скандально відреагував на нові кримінальні справи

Журналіст публічно образив українську державу та закликав колег по професії розповсюдити свої слова

Український блогер, журналіст та політик Анатолій Шарій назвав Україну "дебільною недодержавою", обурившись на нові кримінальні справи, які відкрили в його стосунку вітчизняні правоохоронці. Такі слова Шарій опублікував у своєму Telegram-каналі.

Коментуючи нову інформацію про розслідування щодо власних фінансових махінацій, Анатолій Шарій вдався до провокацій та публічно принизив українську державу, стверджуючи, що його з нею нічого не пов'язує.

"Ваш смердючий смітник, ось ця типу держава, не повинно хвилювати нічого, що я роблю, купую, продаю і вимінюю за межами вашого смітника, типу держави, який розкладається та смердить на весь світ. Все, що мене пов'язує з цією дебільною недодержавою - громадянство, таке ж смердюче, як і сам смітник", - написав журналіст у своєму блозі.

Також скандальний блогер звинуватив ЗСУ у вбивстві дітей на Донбасі та обізвав громадян України "рабами безглуздої геополітичної помилки".

"Смітник може обурюватися моїми будинками, квартирами та іншим, що я роблю поза межами смітника. Втертися і йти туди, де у смітника є інтереси - вбивати дітей на Донбасі, красти на дорогах або забирати останні штани на тарифах для поки ще рабів цієї безглуздої геополітичної помилки", - додав Шарій.

Нагадаємо, що за інформацією народного депутата від "ЄС" Олексій Гончаренка, відносно Шарія відкрито кілька кримінальних справ згідно з різними статтями КК України. гідно із зазначеними у відповіді на запит нардепа даними, проти блогера відкриті справи відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України. Це і внесення неправдивої інформації в документацію при реєстрації юридичної або фізичної особи (ч. 1 ст. 205-1), і ймовірне відмивання фінансів, які можуть бути отримані нечесним шляхом (ч. 2 ст. 209), і явна відмова від сплати необхідної суми податків до бюджету (ч. 3 ст. 212).