Вартість оренди житла в Україні: які міста в лідерах за цінами

Аналіз цін на оренду житла в різних містах країни

Ціни на оренду житла в Україні продовжують зростати, і лідерами серед найдорожчих міст стали Львів та Ужгород. Водночас Харків пропонує найбільш доступні варіанти. За останні пів року значне зростання вартості оренди спостерігається в Івано-Франківську, Києві та Одеській області. Про це повідомляють “Коментарі” посилаючись на ЛУН статистику.

Львів і Ужгород — найдорожчі, Харків — найдешевший

У Львові та Ужгороді орендарям доведеться платити за однокімнатне житло рекордні 19 000 грн, що робить ці міста найбільш дорогими для винайму житла в Україні. У Харкові ж можна знайти оренду від 4 000 грн, що робить його найдоступнішим.

Зростання орендних ставок у великих містах

В Івано-Франківську за останні пів року ціни на оренду зросли на 33%, і зараз середня вартість однокімнатної квартири тут становить 15 000 грн. У Києві оренда подорожчала на 15%, досягнувши 16 000 грн за місяць. Одеська область також увійшла в трійку регіонів з найвищим зростанням, де оренда зросла на 12% і коштує в середньому 9 000 грн.

Вартість оренди в інших регіонах

Для тих, хто шукає помешкання за більш помірними цінами, в Миколаєві та Запоріжжі середня оренда однокімнатної квартири складає близько 5 000 грн, що є вигідною пропозицією порівняно з центральними і західними регіонами.

Також “Коментарі” писали, що у 2024 році ринок однокімнатних квартир в Україні показав суттєві зміни. Від падіння цін майже на 10% у Дніпрі та Запоріжжі до стрімкого зростання на понад 30% у Рівному та Луцьку. Згідно з даними OLX Нерухомість, більшість обласних центрів показали або стабільне зростання, або несподівані обвали.