В Укренерго натякнули, що можуть повернутися до відключень світла: коли це може статися

Вже майже тиждень "Укренерго" не запроваджує обмежень споживання електроенергії

В Україні найближчими днями відключати електроенергію у вихідні не планують. Однак, якщо температура повітря знову підніметься вище за 30 градусів, графіки можуть повернути. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Вже майже тиждень "Укренерго" не запроваджує обмежень споживання електроенергії, тому що електроенергії в системі вистачає на всі потреби. Також диспетчерський центр не планує відключень на ці вихідні. Це важливе полегшення для всіх українців, але я маю нагадати, що розслаблятися ми не маємо". права: пошкодження енергосистеми є значними, виклики перед нами теж", – заявив Кудрицький.

Він зазначив, що в Україні все ще може посилитися ситуація із відключеннями. Так, температура повітря знову може значно підвищитись, а це вплине на ситуацію в енергосистемі.

За словами Кудрицького, спека понад 30 градусів ще може повернутися і тоді ситуація в енергосистемі може змінитись.

"Стежте за нашими повідомленнями та за повідомленнями ваших обленерго. Ми ж продовжуємо працювати не лише над ремонтами та розвитком захисту, а й над пошуком рішень залучення в Україну більшої кількості електроенергії з Європи", – пояснив Володимир Кудрицький.

Водночас Кудрицький зазначив, що зараз "Укренерго" намагається збільшити технічні можливості для імпорту. Тоді Україна зможе більше струму купувати у ЄС у разі зростання дефіциту.

"Зокрема, активно працюємо з польською стороною, щоб збільшити технічні можливості та обсяг поставок електроенергії в Україну восени та взимку. Напрацьовуємо варіанти, які мають компенсувати дефіцит, спричинений російськими атаками. Коли буде досягнуто домовленостей - повідомимо докладніше", - зазначив голова правління "Укренерго".

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки Україна може жити без відключень світла: радник прем'єра дав відповідь.