В Україну йдуть сильні морози: коли і де зміниться погода

Погода в Україні протягом тижня зміниться,14 грудня прийдуть грудневі морози

В нашій країні синоптики попереджають про відчутне пониження температури вже найближчими днями. В деяких місцевостях очікується до - 15 градусів морозу. Про це інформують в соціальних мережах синоптики з Укргідрометцентру.

Важливо, що ще 14 і 15 грудня великих снігопадів не очікують За вийнятком територій західних і північних регіонів, де можливо йтиме сніг і в деяких місцевостях буде хуртовина. В південних регіонах пройдуть дощі.

Стовпчик термометра в нічний час показуватиме - 4-10° морозу, в західних регіонах буде холодніше, температура опуститься до -15° морозу. Протягом дня, в середу потеплішає, морозитиме до 0-6°.

В кінці тижня стане тепліше. В четвер температура вже плюсуватиме до + 3 градусів, в південних регіонах буде + 7° тепла.

Синоптики попереджують водіїв про ожеледицю на дорогах і нагадують пішоходам та водіям про обачність.

Прогноз від народних синоптиків

Як прогнозує Володимир Деркач, з 15 грудня в нашу країну знову повернеться холод. Морози сильнішатимуть до 20 грудня. Після цього буде кілька теплих днів з відлигою.

Остання декада грудня знову буде з морозами та снігом. Як прогнозує Володимир Деркач, останні дні року будуть періодом суцільного мінуса.

В своїх прогнозах народні синоптики передбачають, що в грудні буде найтепліше, як в інші зимові місяці. Значне пониження температури та великі снігопади слід чекати в останній декаді січня та протягом лютого.

Разом з тим,народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що з 15 грудня буде тепліше, середина місяця почнеться з ймовірної відлиги та мокрого снігу.

В своїй книзі він зазначив, що тепла погода без морозу триматиметься до Нового року, тому можливо, що новорічне свято буде без снігу.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні сильно зміниться погода.