В Україну йде потужне похолодання: в яких областях буде найхолодніше

В західних областях буде найхолодніше

Погода в нашій країні в передостанні вихідні жовтня запам'ятається різким похолоданням і рвучким вітром. Цієї суботи прохолодне арктичне повітря прийде на західні території, а в неділю мінусова температура буде панувати на всіх інших територіях країни. Про це інформує Український Гідрометцентр.

Як стверджують фахівці Гідрометцентру, цієї суботи, 23 жовтня найтепліше буде на південних, східних та центральних територіях. Стовпчик термометра показуватиме в цей день +13 до +19 градусів.

Західні території будуть під впливом арктичного циклону, який прийшов до нас з Фінляндії, тому там вже різко холодатиме. Температура сягатиме лише +10+14 градусів, тоді як на віддалених, південних та східних територіях стовпчик термометра показуватиме +19 градусів. Разом з тим, як стверджують синоптики, на південно-східних територіях переважатиме похмура та дощова погода.

Наступної неділі погода буде зовсім іншою. Стовпчик термометра з плюсів опускатиметься до низу і показуватиме +4+11 градусів денної пори.

Як інформував сайт "Коментарі", що Україну накриє потужний арктичний циклон: якою буде погода на вихідні.Різке похолодання прийде цими вихідними в нашу країну Це пов’язано з потужним циклоном, який несе холодне арктичне повітря з Фінляндії. Холодна погода зіпсує вихідні в багатьох європейських країнах. На наших територіях стовпчик термометра різко опуститься вниз на 5-7 градусів.За даними Українського гідрометцентру, в суботу пройдуть дощі на східних та південних територіях, на Кіровоградщині та Дніпровщині. На інших українських територіях буде без опадів. В Карпатах випаде мокрий сніг, температура коливатиметься від-2 до +3 градусів.