В Україну йде циклон: він принесе крижаний дощ і мряку

В окремих регіонах України може бути мряка

Уже кілька днів практично на всій території України спостерігається погіршення погодних умов. Через дощ та мокрий сніг, які випали при мінусовій температурі, дороги перетворилися в "каток". Синоптик Наталія Діденко каже, що в понеділок, 14 грудня, погода краще не стане, адже на Україну насувається циклон.

"Опади - мряка, дощ, крижаний дощ, мокрий сніг, вибирайте! - найімовірніші на Півночі, в центральних областях, місцями на Заході, торкнуться Одесу", - написала синоптик на своїй сторінці в Facebook.

Відомо, що на сході та в південній частині країни очікується сильний вітер і ожеледь. Температура повітря в східних і північних областях буде "танцювати" навколо нуля - -1 ... +1 градус. А в центральних регіонах України вдень очікується +1 ... +3 градуси, а вночі -1. На півдні буде найтепліше, там стовпчик термометра підніметься до +5 градусів, вночі морозу не буде.

Також деякі області країни накриє туман, видимість становитиме 200-500 метрів, так що водіїв просять бути уважними на дорогах.

У столиці України вранці, 14 грудня, очікується мокрий сніг і крижаний дощ, а в другій половині дня опади припиняться, але ожеледиця - залишиться.

Нагадаємо, що 11 грудня через погані погодні умови була ускладнена робота міжнародного аеропорту "Бориспіль". Кілька авіарейсів було скасовано.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар-травматолог Олександр Коваленко розповів, як українцям не травмуватися під час сильної ожеледиці на дорогах. Експерт порадив без необхідності не виходити на вулицю або ж пересуватися дуже повільно.