В Україну йде антициклон Olenka: що буде з погодою

Завтра в Україні ще подекуди дощитиме, а на надалі очікується суха та свіжа погода

Вже у вівторок, 5 вересня, на ситуацію з погодою в українських регіонах матиме вплив антициклон Olenka. Про це інформує відома прогнозистка Наталка Діденко. Як вона стверджує, циклон організовуватиме для українців погоду без опадів.

"Дощів переважно не буде, хіба трохи на сході та в Приазовʼї пройдуть", - дає свій прогноз Діденко.

Стовпчик термометра, як стверджує синоптик, нарешті плюсуватиме та показуватиме комфортні, +22...+26 градусів. В південних регіонах повітря прогріватиметься до +29 градусів.

В столиці України завтра теж буде комфортно, на стовпчиках термометрів будуть розкішні +25 градусів.

"Надалі в Україні - бабине літо, буде повсюди сухо, свіжо, не холодно", - тішить співгромадян відомий синоптик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, якою буде зима 2024. В Тихому океані все більше розвивається таке явище як Ель-Ніньйо, що збільшує температуру на планеті та викликає хвилі спеки. Проте фахівці ресурсу прогнозу погоди Severe Weather Europe вважають, що на нашому континенті погода буде зовсім інакшою ніж в попередні роки.

Історичні спостереження свідчать, що у період Ель-Ніньйо в Європі спостерігаються доволі різна температура. Наприклад над Скандинавією можуть бути часті та великі хвилі холоду, а Балкани в той час охоплює тепло. Україна знаходить на межі цих двох явищ, що викликає дуже мінливу погоду.

На основі історичних метеорологічних даних щодо Ель-Ніньйо аналітики Severe Weather Europe склали перший прогноз погоди на період із грудня 2023 року по лютий 2024 року. Очікується, що на півдні Європи та в її західній частині температура буде вище середнього, тоді як в Україні, країнах Балтії та у Великій Британії будуть типові температури для зими. Цьому сприятимуть повітряні маси, що йтимуть з півночі. Це означає, що в Україні будуть періоди зі справжньою, холодною зимою, яких останніми роками було дуже мало.