В Україну йде аномальна спека: як і де зміниться погода

Повітря прогріється до +29+34, а в південних областях — до + 37 градусів

Ситуація з погодою в нашій країні складеться наступним чином. Найближчими днями прийде аномальна спека. Як попереджають прогнозисти, в час аномальної спеки стовпчик термометра підніметься до відмітки + 37 градусів.

Крім того, синоптики Укргідрометцентру попереджують, що в багатьох областях буде гроза і пориви сильного вітру.

Зокрема, матимемо в областях мінливу хмарність. При цьому, в західних, північних та кількох центральних областях — короткі дощі та гроза. На інших територіях нашої країни опади не передбачаються. В час, коли прийдуть грози, місцями пориви вітру можуть сягати 15-20 м/с.

Синоптики кажуть, що вночі на більшій частині українських регіонів стовпчик термометра показуватиме +15+20. В південних та східних регіонах температура повітря буде + 23 градуси.

Тим часом вдень температура прогріватиметься +29+34, а в південних регіонах — до + 37. Але прохолодніше буде на західних територіях і в Житомирській області — +23+28. В українських Карпатах стовпчик термометра зупиниться на відмітці + 17+22.

На Київщині станом на 6 липня можлива мінлива хмарність. Вночі в деяких районах пройдуть дощі, а вдень їх змінять грози. Вітер південно-східний, 3-8 м/сек, але під час грози місцями поривчастий — 15-20 м / сек.

Стовпчик термометра вночі плюсуватиме +15+21, а вдень підніматиметься до + 29 +34.

В столиці вночі стовпчик термометра покаже + 18+20 тепла, а вдень – +30+32 вище нуля.

Прогнозисти попереджують про гідрометеорологічні явища, що прийдуть в країну в четвер, 6 липня. Оголошено I рівень небезпеки, жовтий.

"Вдень 6 липня в західних, північних, більшості центральних областей грози", — повідомляють синоптики співгромадян.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що синоптики розповіли, якою буде погода в Україні літом