В Україні жінки почали масово отримувати "в подарунок" автомобілі. З чим це пов’язано

В Україні в 2,3 рази зросли операції з перереєстрації транспортних засобів на підставі договорів дарування. Як повідомили NGL.media в Головному сервісному центрі МВС, в основному саме жінки отримують автомобілі в подарунок

За інформацією видання, зазвичай протягом місяця було не більше двохсот випадків, коли проводилися операції із перереєстрації автомобілів на підставі договорів дарування, проте починаючи з літа 2023 року їх кількість почала зростати і на кінець лютого 2024 року досягла піку.

Як відзначають журналісти, у січні уже було проведено 1000 операцій на підставі договорів дарування, а в лютому уже 1300 таких договорів.

При цьому в Головному сервісному центрі МВС повідомили, що подарунки у вигляді автівок найчастіше отримують жінки. Наприклад, у жовтні 175 жінок отримали в подарунок машини і 110 чоловіків. У грудні минулого року вже 361 одна жінка стала власницею авто за договором дарування і лише 114 чоловіків. У січні, підкреслюють журналісти, це співвідношення зросло до 865 жінок проти 159 чоловіків. У лютому ж обдарованих машинами жінок стало у шість разів більше, ніж чоловіків. Прикметно, що найчастіше українки отримували в подарунок Volkswagen Passat, Кіа Sportage і Skoda Octavia. Хоча, додають журналісти, жінки також отримували в подарунок вантажівки, автоцистерни та тягачі.

Разом з тим видання припускає, що дарують автомобілі чоловіки своїм дружинам, адже при цьому мова йде про нульову ставку оподаткування та відсутність військового збору.

Журналісти припускають, що бум на дарування автомобілів жінкам пов'язаний з чутками довкола проєкту закону про мобілізацію. Зокрема, урядовий законопроєкт передбачає обмеження прав для чоловіків, які ухиляються від мобілізації, в тому числі на керування транспортними засобами.

Разом з тим, як повідомляв портал "Коментарі", на засіданні оборонного комітету народні депутати прийняли рішення не обмежувати ухилянтів в правах, в тому числі і щодо керування транспортними засобами.