В Україні винесли один із перших тюремних вироків за підпал військових авто

Суд виніс вирок: 6 років в'язниці за підпал військової техніки на Кіровоградщині

У Кіровоградській області винесли один із перших тюремних вироків за підпал військової техніки. Місцевий суд в Олександрії засудив 28-річну жінку до шести років позбавлення волі за підпал службового автомобіля Національної гвардії. Вирок було ухвалено на основі зібраних доказів Служби безпеки України та Національної поліції.

Як з’ясувалося, жінка потрапила під вплив російських спецслужб через свою активність у Телеграм-каналах, де вона шукала можливість легко підзаробити. Вона отримала замовлення від РФ і підпалила службовий пікап, а щоб довести виконання завдання, зняла процес підпалу на відео.

Затримали її на гарячому — буквально одразу після скоєння злочину. Співробітники СБУ і поліції зреагували оперативно і зуміли швидко затримати підозрювану.

Суд визнав жінку винною у перешкоджанні роботі Збройних Сил України та інших військових підрозділів за статтею 114-1 Кримінального кодексу. Це перший крок у боротьбі з подібними злочинами проти обороноздатності країни.

“На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань)”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також на порталі “Коментарі” - В Івано-Франківську викрили та затримали зловмисників, які підпалили автомобілі військових. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

Нагадаємо, що підпали машин, побиття військових — це все лише початок. Правоохоронна система не може це зупинити, оскільки, коли на таку справу підписують підлітків за 300$, нічого не допоможе, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.