В Україні почали вирощувати компонент для виробництва пороху: чому це важливо

Компонент для пороху вирощують у кількох регіонах країни на 10 експериментальних полях

У березні цього року уряд розпочав проект вирощування бавовнику – компонента для виробництва пороху. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Національної асоціації оборонної промисловості України.

Зазначається, що компонент для пороху вирощують у кількох регіонах країни на десяти експериментальних полях.

"Результати експертизи після збирання врожаю мають показати, чи придатна українська сировина для виготовлення вибухових речовин", - зазначили в асоціації.

Водночас, заступник голови асоціації оборонної промисловості Сергій Висоцький зазначив, що глобальний дефіцит пороху обмежує можливості країн-постачальників задовольнити зростаючі потреби України.

"Компанії нашої Асоціації можуть збільшити виробництво боєприпасів різних калібрів, включаючи 122-мм та мінометні, вдвічі. Однак для цього потрібні стабільні постачання порохів та вибухових речовин. Наразі таких постійних поставок немає", - наголосив Висоцький.

У прес-службі додали, що для збільшення виробництва боєприпасів в Україні можливе лише за умови забезпечення стабільного постачання пороху або створення власного виробництва.

Варто зазначити, бавовник використовується у виробництві бавовняної целюлози та виготовленої з неї нітроцелюлози – ключових компонентів для виготовлення вибухівки та пороху.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр Чехії обнадіяв заявою: якого озброєння Україна отримує щомісяця десятки тисяч.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині під загрозою блокування десятки пакетів озброєнь для України: що відбувається.