В Україні оновили поділ на карантинні зони: хто залишився в червоній

У червоній карантинній зоні залишаються два українських міста

З понеділка, 5 жовтня, в Україні починає діяти новий поділ на карантинні зони. Повністю зеленою залишається тільки Кіровоградська область, а в червоній опинилося відразу два міста. Серед них - обласний центр. Про це свідчать дані інтерактивної карти МОЗ.

Тернополю поки що ніяк не вдається покинути межі червоної карантинної зони. На цьому тижні там продовжують діяти найсуворіші правила. Заборонено роботу ТРЦ, пунктів громадського харчування і спортзалів, не працює в стандартному режимі громадський транспорт.

Цього разу в червоній зоні також виявився Канів Черкаської області.

"Помаранчевими", серед інших, на цьому тижні будуть низка обласних центрів: Дніпро, Вінниця, Луцьк, Івано-Франківськ, Ужгород, Миколаїв, Львів, Полтава, Суми, Чернівці та Харків. Тут не повинні працювати ресторани, хостели, частково фітнес-центри та спортзали.

А ось Київ, хоч і залишається серед лідерів за темпами поширення коронавірусу в Україні, поки що не покидає жовту зону. Тут умови карантину м'якші. Наприклад, заборонено відвідувати установи соцзахисту, де знаходяться люди похилого віку.


Повністю в зеленій зоні поки що залишається Кіровоградська область. Також лише частково жовтою стала Херсонщина.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи будуть посилювати карантин в Україні.