В Україні оголосили штормове попередження: в яких регіонах різко погіршиться погода

Синоптики прогнозують сильні пориви вітру, снігопади та хуртовини

Жителів нашої країни попереджують про раптове погіршення погоди в неділю та понеділок, 6 та 7 лютого. Про це інформують синоптики Укргідрометцентру в соціальних мережах.

Мова йде про штормове попередження. За оприлюдненою інформацією, в кінці вихідного дня 6 лютого в Закарпатській області, в горах Карпат та в Прикарпатському регіоні будуть пориви буревію до 15-20 м/с, в Карпатах 25 м/с. В понеділок, 7 лютого на західних територіях пориви буревію 15-20 м/с; в Карпатських горах 25 м/с, хуртовини; в регіоні Карпат та в Закарпатській області опади у вигляді значного снігу та мокрого снігу. Штормове попередження І рівня небезпеки, колір жовтий".

Синоптики зазначають, що наявна погода може призвести до порушень розкладу в транспортному сполученні на окремих територіях доріг та на вулицях.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що синоптики розповіли, де на вихідні зіпсується погода. У вихідні в Україні очікується сніг, а також різкі перепади температури. У неділю у більшості України буде хмарна погода без опадів. Сніг очікується на Заході в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій областях. При цьому вдень температура повітря підніметься до +4, а на ніч впаде до -6 градусів. У східних областях погода буде сніговою протягом усього дня. Удень очікується потепління до +1, але вже до ночі температура знизиться до -8. У північних, центральних та південних областях у цей день опадів не очікується. Вдень температура повітря очікується від +2 до +4 градусів, а до ночі — до -3.