В Україні можуть підняти штрафи за відсутність масок в громадських місцях

Максимальний поріг - 225 гривень, якщо це не спричинило за собою ніяких наслідків

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов звернувся до депутатів Верховної Ради, щоб ті підтримали його ініціативу підвищення штрафів за порушення карантинних обмежень. Про це він заявив під час брифінгу в суботу, 31 жовтня.

"У нас на обидві ноги кульгає система контролю за дотриманням правил життя під час карантину. Тому я вважаю, що потрібно підвищувати штрафи за подібні порушення. В першу чергу це стосується тих, хто так не любить одягати захисні маски. Зараз ми прописали штрафи в Україні за подібні порушення - від 175 гривень до 225. У новому законопроекті чітко прописано, за що потрібно карати і де. Я звертаюся до народних депутатів: давайте приймемо цей законопроект. Ви ж самі бачите, скільки людей зараз хворіють ", - заявив Степанов.

Як раніше повідомляли "Коментарі", за останню добу в Україні антирекорд захворюваності.

Всього за час пандемії в Україні виявлено 387 481 випадок зараження. Також за останню добу від COVID-19 померло 155 осіб, повністю вилікувалося - 3 902.

Лідером по захворюваності продовжує залишатися Київ. У столиці 781 новий випадок за добу. На другому місці - Донецька область (741) і 622 пацієнта додалося в Харківській області.