В Україні кількість магазинів побила довоєнні показники – ритейл відновлюється

Кількість магазинів в Україні на сьогодні більша, ніж до повномасштабного вторгнення – Асоціація ритейлерів

Попри всі складнощі війни, кількість магазинів в Україні помітно зросла. Станом на сьогодні в країні працює понад 19 500 торгових точок, що перевищує кількість магазинів, яка була до початку повномасштабного вторгнення.

Про це під час брифінгу розповів Андрій Жук, співзасновник і голова правління Асоціації ритейлерів України. За його словами, це результат останнього дослідження, проведеного Асоціацією. Він підкреслив, що кількість працюючих магазинів на даний момент навіть більша, ніж у період до початку війни.

Важливо відзначити, що основне зростання кількості магазинів припадає на регіони, які менше постраждали від військових дій. Це пояснюється збільшенням попиту на товари першої необхідності та бажанням підприємців використати нові можливості для розвитку.

"Кількість магазинів вже більша, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Останнє дослідження, яке ми робили в Асоціації ритейлерів, показує нам, що 19 500 магазинів працювало в нас в Україні", – зазначив Андрій Жук.

Раніше “Коментарі” писали, що новий тренд у TikTok, де молоді британці масово повертають замовлений одяг, обернувся мільярдними збитками для місцевих магазинів. Учасники цього флешмобу замовляють великі партії одягу, приміряють його перед камерою та запитують у підписників, що залишити, а що повернути. В результаті, за останній час ритейлери втратили £7 мільярдів, а до кінця року ця сума може вирости до £27 мільярдів.