В Україні хочуть повернути великі штрафи за порушення карантину

Законопроект про підвищення штрафів вже у Верховній Раді

Коронавірус в Україні продовжує набирати обертів, за минулу добу в країні було зареєстровано понад 5 тисяч нових випадків зараження. У зв'язку з цим, головний санлікар України Віктор Ляшко вважає, що штрафи за порушення карантинних норм потрібно знову підвищувати. Про це він повідомив виданню "Радіо Свобода".

Ляшко зазначив, що контролювати дотримання правил карантину повинна як влада, так і Нацполіція та інші контролюючі органи. Порушник повинен нести адміністративну відповідальність.

Зараз в Україні штрафи за недотримання карантинних норм, зокрема за появу в громадських місцях без маски, в порівнянні з європейськими країнами, незначні. Влітку вони знизилися до 170-255 гривень. Головний санлікар вважає, що їх знову потрібно підвищити до 17 тис. гривень.

"Сума штрафів у нас сьогодні не така, як, наприклад, в європейському регіоні. У нас 170 гривень. Хочемо підняти", - зазначив Віктор Ляшко.

Чиновник також підкреслив, що відповідний законопроєкт вже у Верховній Раді, але депутати не встигли за нього проголосувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які штрафи загрожують українцям за спалювання листя.