Головна Новини Суспільство події В українців змінилось ставлення до поляків, росіян та американців
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців змінилось ставлення до поляків, росіян та американців

Нове опитування показало, як в українців змінилось ставлення до різних національностей, зокрема росіян, поляків, канадців, білорусів та інших

29 січня 2024, 15:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українці за 10 років почали значно краще сприймати поляків, канадців та американців, однак значно гірше білорусів та росіян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування КМІС щодо міжетнічних упереджень в Україні.

В українців змінилось ставлення до поляків, росіян та американців

В українців змінилось ставлення до поляків, росіян та американців

КМІС у своєму опитуванні етнічних упереджень запропонував шкала Богардуса, яка передбачає оцінювання ставлення до певної національності чи групи за семибальним рейтингом. Одиниця означала ставлення як до членів своєї родини, тоді як найвищий бал 7 – означав, що таку б національність респондент не пустив би в Україну.

У 2023 році українці найкраще ставляться до поляків – 2,93 бала, тоді як у 2013 цей показник складав 4,05 бали. Також зросли симпатії і до канадців та американців – 3,04 та 3,07 у порівняння з десятьма роками раніше — 4,64 та 4,63.

Найбільше антипатій у 2023 році українці висловлюють до росіян – 5,67 бала. Тоді як у 2013 році росіяни були на першому місці серед інших національностей та мали 2,7 бала. Подібна ситуація з білорусами. У 2013 році українці ставились до білорусів на 3,29 бала, а у 2023 цей показник досяг позначки 4,67.

В українців змінилось ставлення до поляків, росіян та американців - фото 2

Зміна ставлення українців до різних націй з 2013 по 2023 рік. Опитування КМІС

Також КМІС виміряв індекс ксенофобії серед громадян України, і виявилось, що у 2023 році він один з найнижчих – 3,7 бала. Найвищий був у 2015 – 4,26 бала.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі змінилось ставлення до українців у порівнянні з часом до повномасштабного вторгнення Росії.

Також "Коментарі" писали про фінів, які показують рекордно негативне ставлення до Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини