В США почали поширювати фейки про лікарню "Охматдит": деталі (ФОТО)

Блогер Джексон Хінкл розповсюджує дезінформацію про нібито фейковість знімків ДСНС, підігруючи російській пропаганді

Американський блогер Джексон Хінкл розповсюджує дезінформацію про нібито фейковість знімків ДСНС на місці розгромленої росіянами дитячої лікарні "Охматдит". Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Центру протидії дезінформації в Facebook.

Аналітики звернули увагу, що на своїй сторінці у X блогер опублікував одну зі світлин ДСНС, на якій зображені дитячі іграшки на руїнах лікарні, та написав: "Український уряд вставив фальшиві дитячі іграшки у зображення зруйнованої ним лікарні в Києві".

Центр протидії дезінформації наголошує, насправді іграшки на світлини ніхто не вставляв, про що Центру повідомили в МВС та ДСНС. Саме ці дитячі іграшки можна побачити на інших фото- та відеоматеріалах з місця події, що свідчить про їх оригінальність.

"Це вже не перший фейк Хінкла про ракетний удар по "Охматдиту". Так, американський блогер, відомий своєю прихильністю до росії, стверджував на своїй Х-сторінці, що в "Охматдит" начебто влучила американська ракета ППО "Патріот", яку випустила Україна. Це також виявилося фейком, оскільки слідчі СБУ встановили, що атака була здійснена крилатою ракетою Х-101. Розповсюджуючи подібну брехню, блогер намагається дискредитувати український уряд та відволікти увагу світової спільноти від чергового воєнного злочину росії", – зазначила аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому удар РФ по "Охматдиту" був цілеспрямованим: що насправді могло бути ціллю РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – офіційний Пекін не помітив всього того болю, жахіття та розпачу, який охопив українців в ці дні через удар окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Китайська влада закликав Україну та Росію виявляти стриманість, реагуючи на ракетний удар.