Головна Новини Суспільство події В ОП обговорили, чи варто повертати жорсткий карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП обговорили, чи варто повертати жорсткий карантин

На нараді у президента Володимира Зеленського прийшли до висновку, що повернення жорсткого карантину вдарить по економіці, тому обрали інший шлях боротьби з коронавірусом

19 червня 2020, 15:04 comments2553
Поділіться публікацією:

Україна поки що не буде вводити жорсткіший карантин по всій території, але контроль за дотриманням правил безпеки під час епідемії коронавірусу планують посилити. Про це йшлося на нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, передає прес-служба Офісу президента.

В ОП обговорили, чи варто повертати жорсткий карантин

Так, за останні кілька днів Національна поліція України  винесла втричі більше адмінпротоколів через порушення карантину. Як заявив гарант, через рекордне збільшення числа хворих на COVID-19 слід наладити чітку узгоджену комунікацію з людьми щодо правил карантину.

"Треба чіткіше комунікувати, що таке адаптивний карантин і як він впливає на роботу громадських закладів, транспорту. Щоб був чітко й детально розписаний план, як мають працювати ресторани, пляжі, нічні клуби, — сказав президент. — Коли люди це розумітимуть, то більше дотримуватимуться адаптивного карантину".

Урядовці прийшли до висновку, що повернення до жорсткішого карантину буде сильним ударом по економіці. Тому бачать вихід у тіснішій координації в комунікаціях щодо заходів карантину з місцевою владою й населенням.

Тим паче, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, низка країн також вирішила піти шляхом адаптивного карантину – там запроваджують жорсткіші заходи в областях та містах залежно від тенденцій захворюваності.

Як повідомлялося, у МОЗ констатували, що українці перестали дотримуватися карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини