В.о. голови податкової служби Києва зі "списком бажань" звільнили, але вона не здається – подала до суду

В.о. голови податкової служби Києва Оксана Датій вважає, що її безпідставно звільнили з посади

В.о. голови податкової служби Києва Оксану Датій звільнили зі служби після публічних звинувачень у корупції від Держбюро розслідувань, вона оскаржить звільнення у суді. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у реєстрі судових рішень.

6 лютого у Державній податковій службі видали наказ про звільнення Датій. 9 лютого його було оголошено. За місяць чиновниця подала до суду. Датій не погоджується з таким рішенням і вимагає скасувати звільнення, відновити її на держслужбі та виплатити компенсацію заробітку за "вимушений прогул".

13 березня суд залишив позов Датій без руху через те, що вона неправильно оформила його. Жінці дали 10 днів для усунення помилок.

Чи виправила вона свій позов – поки що в реєстрі не вказано. Крім того, рішення суду не описано, на підставі чого Датій звільнили.

Зазначимо, вперше скандал із керівницею податкової служби Києва Оксаною Датій пролунав на всю країну 1 лютого. Тоді під час серії резонансних обшуків та вручення підозр ДБР заявило, що "викрило керівницю податкової служби Києва на багатомільйонних угодах". Найбільше правоохоронців здивував список бажань чиновниці, серед яких: заробити мільйон доларів, соболина шуба та годинник Breguet.

Читайте також на порталі "Коментарі" - перспективи боротьби з корупцією: чи допоможуть нові рішення Кабміну та призначення директора НАБУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – коли російські еліти можуть усунути Путіна – чи може на це вплинути ордер на арешт МКС. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально розібралися у ситуації.