В Дебальцевому використали знімок українського солдата для пам’ятника бойовикам "ДНР" (ФОТО)

Авторство фото належить журналісту і політику Мустафі Найєму

Бойовики самопроголошеної "ДНР" вкотре потрапили у скандал, однак тепер — внутрішній. За повідомленням журналіста Дениса Казанцева у Facebook, в окупованому Дебальцевому окупанти вирішили встановити пам’ятник своїм загиблим солдатам. Як ілюстрацію вони використали фото із військовим на фоні місцевого вокзалу. Однак виявилося, що на знімку зображений український воїн.

Казанцев на особистій сторінці розмістив скрін допису обуреного таким "недбальством" одного із бойовиків "ДНР", місцевого публіциста Євгена Тинянського.

Саме Тинянський звернув увагу на те, що на пам’ятнику розміщена фотографія українського військового. До того ж чоловік страшно незадоволений тим, що зображення, власне, зроблене українським громадським та політичним діячем, журналістом Мустафою Найємом.

"А тепер уявіть собі — на меморіалі нашим бійцям зображено фото ворожого солдата, а автор фото - ворожий депутат Найєм, який зробив його під час окупації Дебальцевого", — написав Тинянський.


Зрозуміло, що людина, яка знаходиться на боці самопроголошеної республіки, викривляє дійсність у власні факти. Саме тому "ворожі солдати" тут українці, як і "окупація Дебальцевого" — підконтрольність українській армії. На жаль, Дебальцеве знаходиться під контролем російських бойовиків із 19 лютого 2015 року.

Журналіст Денис Казанцев позначив Найєма у своєму дописі на Facebook і жартома запропонував вимагати від "ДНР" компенсації за порушення авторських прав. Найєм розмістив у коментарях оригінал фото, зазначивши, що воно зроблене за кілька годин до того, як в місто увірвалися окупанти.


У будь-якому разі нестандартна новина привернула увагу багатьох користувачів соцмережі. Чимало людей жартує, що проектуванням пам’ятника стовідсотково займалися українські шпигуни. "Коментарі" зробили підбірку найяскравіших реакцій.

Раніше "Коментарі" розповідали, що в Росії зробили заяву щодо визнання так званих "ДНР" та "ЛНР".

Крім того, на порталі ви можете знайти знімки із "Ізоляції" — моторошної в’язниці бойовиків "ДНР".