В ДБР зацікавилися, як фірми з орбіти Коломойського отримали автогаз вдвічі дешевше ринку

ДБР розслідує, як люди Галущенка під час вторгнення допомогли «приватівцям» заробити 300 мільйонів на автогазі

Працівників ДБР зацікавив аукціон Міненерго щодо продажу скрапленого газу в квітні 2022 р. Слідчі підозрюють продаж палива по заниженій ціні фірмам, пов’язаним з групою "Приват". В результаті таких оборудків "Укрнафта" недоотримала прибутку на суму 300 млн грн. Як інформує видання "Коментарі", про це пишуть "Наші гроші".

Видання зазначає, схема була немудряща. Комітет під керівництвом першого заступника міністра енергетики Юрія Власенка провів аукціон по продажу газу "Укрнафти" на біржі, у якої не було необхідних дозвільних документів, звісно туди ніхто окрім "приватівців" не заявився, і забрали його по низькій ціні 28 тисяч гривень за тону. В цей же день "Укргазвидобування" провело аукціон на іншій нормальній біржі і з нормальною конкуренцією. І його ціна злетіла до 55 тисяч гривень. Тобто вдвічі дорожче. Ось ця різниця між цінами продажу і призвела до того, що "приватівці" забрали паливо дешево та продали через свої заправки по ринковій ціні. А отриману маржу в розмірі 300 мільйонів поділили з ким захотіли.

"Оборудка була у квітні, коли рашистів тільки викинули з-під Києва. ДБР відкрило справу у травні. Однак віз цієї справи і нині там. І Офіс президента досі не має претензій до угрупування міністра Германа Галущенка, яке і утнуло цю та інші оборудки", - зазначають журналісти.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому заяви про швидке членство України в ЄС перебільшені – коли реально це можливо.

Також видання "Коментарі" повідомляло - чому ЗСУ продовжують утримувати Бахмут – коли, все ж таки, надійде команда залишити місто.