В ЦПД розкрили черговий фейк УПЦ МП: про що йдеться

Афілійовані ЗМІ з УПЦ МП поширюють недостовірні дані про кількість учасників хресної ходи до Почаївської лаври

Інформаційні ресурси української православної церкви, афілійованої з рпц, поширюють недостовірні дані про кількість учасників хресної ходи до Почаївської лаври, яку паломники упц здійснювали протягом 19-25 серпня. Зокрема, в упц заявили, що у прощі взяли участь 30 тисяч вірян з різних областей України. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомили в Центрі протидії дезинформації.

"Верифікувавши у Нацполіції інформацію щодо кількості учасників акції, Центр з’ясував, що оприлюднені офіційними ресурсами упц дані не відповідають дійсності. Начальниця Департаменту комунікації Національної поліції України Олена Бережна повідомила, що зафіксовано близько 5 тисяч учасників ходи, а на літургії у Почаївській лаврі були присутні орієнтовно 3,5 тисячі осіб", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, місцеві медіа звернули увагу, що учасників хресної ходи цьогоріч було значно менше, ніж у попередні роки.

В ЦПД наголошують, завищуючи цифри щодо кількості учасників прощі, упц прагне створити ілюзію масовості заходу та великої підтримки своїх ідей населенням. У такий спосіб упц намагається маніпулювати громадською думкою на тлі ухвалення в Україні закону про заборону діяльності пов’язаних з росією релігійних організацій.

ЦПД дослідив діяльність рпц та підготував звіт, який містить аналіз ролі рпц та її ієрархів в ідеологічній та організаційній підтримці збройної агресії рф проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - СБУ надала ще один аргумент, чому заборона УПЦ МП стала вірним рішенням.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Верховна Рада України підтримала законопроект про заборону релігійних організацій, пов'язаних з Росією. Тим самим фактично зробивши рішучий крок у бік заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Про що свідчить таке рішення? Чому прийнято саме зараз? До чого це може призвести? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.