Укренерго вводить спеціальні аварійні графіки відключень: названі області

Київ та сім областей надто перевищили ліміти споживання електроенергії

Як передає портал "Коментарі", Укренерго з 14.50 вівторка запровадило спеціальні графіки аварійних відключень на значній частині території України. У повідомленні компанії зазначено, що вони застосовані у Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях та Києві.

Спеціальний графік аварійних відключень (СГАВ) застосовується тоді, коли потрібно терміново розвантажити енергосистему, простих графіків аварійних відключень (ГАВ) недостатньо і існує ризик системної аварії.

СДАВ передбачає можливість перерви в енергопостачанні навіть для об'єктів критичної інфраструктури.

"Незважаючи на неодноразові вимоги Укренерго до обленерго дотримуватись доведених до областей лімітів, споживання в Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Києві та Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях продовжило зростати. Коли споживання значно перевищило ліміти, Укренерго вимушено застосувало з 14:25, а з 14:50 – спеціальні графіки аварійних відключень для побутових та промислових споживачів у цих регіонах", – йдеться у повідомленні Укренерго.

Ці види обмежень діятимуть доти, доки рівень споживання областях не повернеться у межі лімітів. Тоді обленерго зможуть повернутись до графіка погодинних відключень (ГПВ).

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні можуть збільшуватись періоди відключень електроенергії. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

Зокрема, як повідомили у прес-службі, у низці областей у неділю застосовано екстрені відключення.

"Після шести масованих атак на енергосистему є значний брак потужності. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків, продовжуються ремонти. Проте система є чутливою", - додали в Міненерго.