Українські розвідники зруйнували залізничну ділянку у Росії: деталі операції

Спецоперація ГУР та ССО ЗСУ: важливий залізничний вузол у Росії виведено з ладу

10 вересня була проведена спецоперація Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України та Сил спецоперацій (ССО) ЗСУ. Військові замінували і знищили залізничну ділянку "Старий Оскол — Валуйки" в Бєлгородській області Росії. Вибух спричинив суттєві пошкодження і вивів з ладу ділянку, що мала велике значення для військових перевезень Росії. Про це повідомило джерело Суспільного у розвідці.

Внаслідок вибуху залізничного полотна з рейок зійшли 11 вагонів і локомотив, що спричинило повне паралізування залізничної артерії у цьому регіоні. Операція спланована та виконана з метою зупинення логістичних потоків, необхідних для підтримки військових операцій агресора.

Зазначимо, що телеграм-канал "База" додатково повідомив, що вибух стався на перегоні між Волоконівкою та Новим Осколом увечері, зазначивши, що вантажний потяг наїхав на вибуховий пристрій, закладений невідомими особами під колію.

Цей інцидент спровокував скасування кількох місцевих електричок, а також змусив змінити маршрути декількох пасажирських поїздів, які тепер об'їжджають пошкоджену ділянку.

Нагадаємо, що раніше Головне управління розвідки України (ГУР) розповіло про успішну спецоперацію "Очерет". В її рамках російський військовий підірвав штаб офіцерів батальйону "шторм зет" та приєднався до українських сил у війні проти Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що тисячі російських солдатів можуть опинитись у пастці України в Курській області. Українські сили спочатку знищили мости, а тепер закривають останні можливості втечі російських військових.