Українська бактеріологиня виростила вишивку з бактерій

Бактеріологиня створила традиційний український орнамент з бактерій.

Українська бактеріологиня з Волині Руслана Таранюк здобула перемогу у професійному конкурсі мікробіологів завдяки своїй незвичній творчій роботі – вишивці, вирощеній з бактерій на хромогенному середовищі.

Руслана Таранюк взяла участь у щорічному Всеукраїнському конкурсі мікробіологів від громадської організації "Школа клінічного мікробіолога". Бактеріологиня вирішила створити український традиційний орнамент вишивки за допомогою бактерій на хромогенному середовищі – живильне середовище для виділення та ідентифікації різних груп мікроорганізмів.

"Ідея використати вишиванку – це і патріотичний посил. Вишиванка для України — це наш культурний код і цього разу у мене виникла ідея на конкурс малюнку зробити вишивку бактеріями на хромогенному середовищі", - розповідає Руслана Таранюк.

За її словами, для вирощення візерунка з бактерій у хромогенному середовищі потрібно враховувати низку факторів, зокрема яким кольором буде рости той чи інший мікроорганізм.

Конкурс відбувся до Міжнародного дня мікроорганізмів, що відзначається 17 вересня. Саме цього дня у 1683 році натураліст Антоні ван Левенгук вперше описав мікроорганізми, відкриваючи світ невидимих живих істот.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мікробіологиня назвала продукти, які вона ніколи не їсть. За її словами вони можуть викликати харчові отруєння через мікроорганізми, які на них живуть.

Також "Коментарі" писали, що вчені з'ясували, скільки важить імунітет людини. Згідно з дослідженнями, загальна кількість клітин імунітету в організмі людини становить 1,8 трлн клітин, що відповідає масі близько 1,2 кг.