Українка віддала серце загиблого сина хворій дівчинці: подробиці з першої трансплантації в Україні

Нове сердечко отримала дівчинка 6 років - повідомили медики.

В нашій країні відбулась перша трансплантація серця. Новий шанс на життя після успішної операції отримала 6-річна, раніше хвора дівчинка.

Про це інформують представники Інституті серця МОЗ.

"Вперше в Україні. Трансплантація серця 6-річній дитині. Нове сердечко отримала дівчинка 6 років", - пишуть медики.

Вони повідомили, що хірургічне втручання минуло успішно, а дівчинка почуває себе добре. Всі подробиці першої української операції з трансплантації лікарі обіцяють розповісти пізніше.

З повідомлення журналістки Віолетти Кіртоки в соціальних мережах відомі зворушливі деталі, зокрема про матір загиблого хлопчика. Його серце пересадили цій дівчинці.

"Мама загиблого 4-річного хлопчика дала згоду на пересадку серця хворій дівчинці. І після трансплантації їй дозволили послухати, як воно бʼється в інших грудях. Оце і є для мене - смертю смерть подолав. Якою треба бути сміливою і сильною, аби дати дозвіл на пересадку серця, втрачаючи сина. І дати шанс жити іншій дитині, яка також гине. І врятувати її", - розповіла журналістка.

Працівники дитячої лікарні "Охматдит" уточнюють, що хлопчик з міста Рівне, йому поставили діагноз: смерть мозку. Згода батьків на посмертну пересадку органів дозволила порятувати життя ще двом діткам, крім 6-річної малючки.

При цьому, дві нирки пересадили 12-річному хлопчику з окупованої частини Херсонської області, що більше трьох років чекав на трансплантацію та мешкав в "Охматдиті". Печінку пересадять 15-річному хлопчику з Кіровоградщини.

Нагадаємо, що Коментарі інформували про те, що В Україні вперше успішно відбулася трансплантація нирок і серця трьом пацієнтам від одного померлого донора.