Українців попереджають про нову хвилю морозів: коли і як зміниться погода

За прогнозом Укргідрометцентру, переважно морозна погода утримається в Україні і надалі

В кінці тижня в українські регіони прийдуть нові морози з півночі. Стовпчик термометра вночі може різко знизитись до відмітки - 20 градусів морозу. Про це попереджає співробітник Укргідрометцентру Наталія Птуха, під час ефіру телемарафону.

Як прогнозує Наталя Птуха, ніч на 9 січня зафіксована, як найхолодніша. На території Чернігівської та Сумської областей температура впала до 24-26 градусів морозу.

По всій українських регіонах температура теж була мінусовою, в південних регіонах дещо тепліше, але поки продовжуються морози. "Надалі буде послаблення морозів, але будуть здебільшого зберігатися від'ємні значення температури, особливо в нічні години", - прогнозує синоптик.

При цьому в середу-четвер 10-11 січня очікують потепління, хоча вночі стовпчик термометра показуватиме - 3-8 градусів морозу практично по всій території України.

"Це короткочасне підвищення температури буде буквально на два дні. На ці два дні у нас зміняться повітряні потоки. Якщо до цього переважали північні, які приносили холодну арктичну масу, то зараз з'являється західна складова, трошки атлантичного повітря додається, і тому певне підвищення температури на ці два дні", - пояснила Птуха.

Синоптик попередила, що вже після обіду в п'ятницю 12 січня очікують пониження температури через надходження повітряних мас з півночі.

"За розрахунками, які є на сьогодні, все ж таки до 25 градусів не опуститься, але до 20 морози можуть бути, особливо у північних та північно-східних областях", - продовжила Наталя Птуха.

Як прогнозують в Укргідрометцентрі, переважно морозна погода триматиметься в нашій країні і надалі. Ще падатиме невеликий сніг.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що українців попереджають про ще сильніші морози