Головна Новини Суспільство події Українці зможуть змінювати постачальника газу: коли та як
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зможуть змінювати постачальника газу: коли та як

У «Нафтогазі» розповіли, як за допомогою декількох кліків можна буде змінити постачальника газу

10 червня 2020, 16:52 comments1841
Поділіться публікацією:

З 1 липня українці зможуть змінювати постачальника газу. Про це у Facebook повідомив керівник компанії НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Українці зможуть змінювати постачальника газу: коли та як

Так, регулятор ринку Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг спростила правила переходу до іншого постачальника газу. У "Нафтогазі" заявили, що відтепер українці зможуть вільно обирати постачальника, базуючи свій вибір на кращому сервісі, умовах оплати чи обслуговування. Тобто, можна буде обрати постачальника з іншого регіону. Зробити це можна буде таким чином: відправивши заяву-приєднання та документи, що ідентифікують особу, новому постачальнику.

"До впровадження змін процес міг тягтися місяцями. З новими правилами ви зможете змінити постачальника хоч за три дні, — заявив Коболєв. — З липня споживач газу зможе змінювати постачальника буквально в один клік: потрібно відправити новому постачальнику заяву-приєднання. Все інше за вас зробить новий постачальник за допомогою сучасних інформаційних технологій".

Додамо, що з 1 липня має запрацювати ринок газу для населення. Спрощення процедури зміни постачальника – одна з необхідних умов для повноцінного старту відкритого ринку.

Як раніше повідомлялося, цієї весни світові ціни на газ рекордно обвалилися і на цей момент ніхто не береться з упевненістю прогнозувати, коли ж відбудеться подорожчання. Про причини і наслідки цього, зокрема, для України – у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини