Українці незадоволені умовами оренди житла: кожен п'ятий скаржиться

ренда житла в Україні: чому мешканці відчувають небезпеку та страх виселення

Понад 20% українців, які орендують житло, незадоволені умовами проживання. Про це свідчать результати дослідження, проведеного незалежним аналітичним центром Cedos. Презентація результатів дослідження відбулася в Медіацентрі Україна, де директор Cedos Іван Вербицький розповів про основні проблеми, з якими стикаються орендарі в Україні.

За словами Вербицького, кожен п'ятий орендар в Україні заявляє, що умови проживання в орендованому житлі не відповідають їхнім очікуванням. Проблеми, з якими стикаються орендарі, включають відсутність почуття безпеки та страх бути виселеними без попередження. Близько 20% респондентів зізналися, що бояться раптового виселення з боку власників житла.

"У 2019 році ми проводили дослідження і з’ясували, що близько 20% людей, які живуть в орендованому житлі, кажуть, що їх не задовольняють умови оренди", – зазначив Вербицький.

Окрім цього, 35% орендарів вказали на те, що їхнє життя не є повноцінним через необхідність винаймати житло. Вони відчувають себе обмеженими у своїх можливостях та рішеннях, постійно залежачи від волі орендодавців.


Читайте також на порталі “Коментарі” - Ринок нерухомості в Україні переживає непрості часи, що не може не відобразитися на такій його популярній ніші, як подобова оренда. Про те, як змінилася подобова здача житла в Україні за рік, спробували розібратися "Коментарі"

Крім того, “Коментарі” розповідали, що народний депутат України від фракції "Слуга народу", член парламентського комітету з енергетики Андрій Жупанин орендує квартиру в столиці у скандального мільйонера забудовника Михайла Голиці. Про це свідчить декларація політика. Водночас вартість оренди цього майна Жупанин приховав.