Українці назвали ключові проблеми держави

Результати соцопитування показали, які проблемі турбують громадян України

Стало відомо, які ключові проблеми України турбують громадян. Відповідне опитування провела соціологічна група "Рейтинг".

Результати соцопитування показали, що найбільшою проблемою жителі України вважають бойові дії на Донбасі. Цю проблему озвучило 47% громадян.

На другому місці питання безробіття. Про труднощі в пошуку роботи згадало 37% опитаних. Ще однією серйозною проблемою 35% українців вважають коронавірус.

Четверте місце посіла проблема низького рівня зарплат і пенсій. Питання виплат зачепили близько 27% українців.

Громадяни згадали й про корупцію в Україні - кожен п’ятий опитуваний акцентував на цьому увагу.

Майже 19% переймаються через некомпетентність влади та підвищення комуналки.

Ще 16% респондентів стурбовані тим, що в Україні практично неможливо отримати якісне медичне обслуговування.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Метод опитування - особисте формалізоване інтерв’ю.

Нагадаємо, що раніше було проведено опитування, скільки українців підтримують введення жорсткого локдауну. Виявилося, що локдаун в Україні підтримує 63% жителів. Найбільша кількість згодних із необхідністю загальнонаціонального локдауну — серед тих, хто регулярно цікавиться коронавірусними новинами. Найчастіше це жінки і люди більш солідного віку. Детальніші результати опитування дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, кому довіряють українці і кого обрали б президентом. Рейтинг можна проглянути тут.