Україна закриває кордони для деяких іноземців: яка країна "під забороною"

Жителі Індії та туристи, які подорожують із цієї країни, не зможуть в'їхати на територію України

Третя хвиля коронавірусу жорстко пройшлася по деяких країнах, враховуючи Україну. Однак зосередження захворюваності нині спостерігається в Індії, медична система якої вже не витримала напруги. За інформацією головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Україні тимчасово обмежили в'їзд туристів з Індії, повідомляє "РБК-Україна".

Як пояснив чиновник, це вимушені заходи. Відомо, що так званий "індійський" штам COVID-19 дуже небезпечний через пройдених ним мутацій. Люди переносять захворювання все складніше, а ризик летального результату — куди вище, ніж спочатку.

Саме тому, як громадяни Індії, так і представники інших держав, котрі подорожують з цієї країни, вже із 2 травня не зможуть потрапити на територію України.

Така заборона буде діяти для тих людей, які пробули в Індії не менш як тиждень протягом останніх 14 днів.

Для українців, які приїжджають з індійської держави, кордон не закриватимуть. Однак таких мандрівників зобов'яжуть пройти двотижневу самоізоляцію. На цю вимогу не впливатиме навіть негативний результат представленого при перетині кордону ПЛР-тестування.

Відзначимо, що за попередній тиждень МОЗ Індії повідомляв божевільну статистику про кількість ковідних хворих. Так, у четвер, 29 квітня, в країні зафіксували понад 386 тисячі нових випадків зараження коронавірусом.

Ймовірно, саме тому сьогоднішні дані з Індії приємно дивують. Станом на 13:00 за київським часом, місцеві чиновники інформували лише про 8051 нову хвору особу.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як індійські медики справляються з наслідками такого неконтрольованого спалаху захворювання.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи захищають наявні в крові антитіла від "індійського" штаму коронавірусу.